SEKAJÄTE ON YLIVOIMAISESTI KALLEINTA

Sitä kuitenkin kerätään eniten, sillä sekajätteeseen heitetään myös paljon sinne kuulumatonta jätettä. Meidänkin yhtiömme sekajätteet täytyy kerätä kahdesti viikossa, muut jätelajit korkeintaan kerran. Hyvillä lajittelutavoilla voisimme jopa puolittaa sekajätteen määrän ja siten alentaa merkittävästi jätehuollon kustannuksia.

LISÄMAKSUJA VÄLINPITÄMÄTTÖMYYDESTÄ

Keräysastioiden ulkopuolelle jätetyistä jätteistä voi koitua meille lisämaksuja. Jos hävität suuria jäte-eriä, tarkista, että jäteastioissa on tilaa. Mikäli jätteet ovat ylipäätään liian suuria, ne tulee hävittää muutoin. Roskakatokseen ei myöskään saa viedä vaarallista jätettä tai muuta sinne kuulumatonta tavaraa.


HSY JÄTEOPAS AUTTAA LAJITTELUSSA

Jos olet epävarma jonkin tavaran tai aineen lajittelusta, käytä helppoa HSY Jäteopasta (www.hsy.fi/jateopas). Se on saatavilla myös mobiilisovelluksena.


SYNTYMÄTÖN JÄTE ON PARAS JÄTE


Ennen kuin heität ehjiä, käyttökelpoisia tavaroita roskiin, harkitse niiden lahjoittamista esim. Kierrätyskeskukseen tai Fidaan. Suurikokoisille lahjoituksille on tarvittaessa mahdollista saada heiltä myös noutopalvelu.


Yritä suosia kestävää ja välttää kertakäyttöistä. Huoltamalla ja korjaamalla tavaroita voit pidentää niiden elinikää. Kuluttamalla harkiten säästät sekä rahaa että ympäristöä.