Useimpia meitä pohdituttavat turvallisuuskysymykset kärjistyneessä maailmanpoliittisessa tilanteessa. Kiinteistö Tahkola ja HASO on lähestynyt talohallitusten puheenjohtajia seuraavalla viestillä:

"
Hei talohallituksen puheenjohtaja/yhteyshenkilö,

Tällä hetkellä tulee paljon kyselyitä väestönsuojiin liittyen.
Kohteiden huoltoyhtiöt ovat velvoitettuja käymään testaamassa huoltosopimuksen mukaisesti, että väestönsuojan ilmanvaihtolaitteet toimivat. Lisäksi HASO on tehnyt jo aiemmin erillisiä huoltosopimuksia PAP Group Oy:n kanssa, joka tarkistaa väestönsuojat varusteineen ja laitteineen ja huoltaa ne. Näitä sopimuksia päivitetään edelleen. Tämä tarkoittaa, että lähtökohtaisesti väestönsuojien pitäisi siis olla toimintakunnossa ja varusteiden ajan tasalla HASOn kohteissa.
.
Toinen usein kysytty kysymys on, kuka laittaa väestönsuojan kuntoon tarvittaessa (lain mukaan 72 tunnin kuluessa). Vastaus tähän on asukkaat itse. Avainasemassa tässä ovat kohteiden vapaaehtoiset, koulutuksen saaneet väestönsuojan hoitajat, jotka pystyvät toimimaan opastajina prosessissa. Väestönsuojassa on laitetilassa myös ohje, miten se saadaan toimintakuntoon. Kohteiden pelastussuunnitelmat löytyvät mm. kohteiden omilta nettisivuilta kohdasta ”Kohde > Ohjeita”.


Oma neuvoni on, että kannattaa pitää nyt erityistä huolta omasta jaksamisestaan ja rajoittaa uutisten lukemista esimerkiksi yhteen kertaan päivässä. Samaa voi neuvoa myös huolestuneille asukkaille, jos he ovat yhteydessä. Terve varautuminen on hyväasia, mutta paniikki vain lamauttaa. Otetaan siis rauhassa. Ei hätää, kaikki järjestyy. Voimia teille kaikille!

"

Tähän liittyen olen pyytänyt päivittämään ilmoitustaulujemme turvallisuusohjeet.Jasmiinissa ei ole tällä hetkellä nimettyä turvallisuusvastaavaa eikä VSS-hoitajaa. Saan kuitenkin väestösuojan avaimen perjantaina haltuuni.

Jos haluat tulla tutustumaan väestösuojaan ja sen materiaaleihin kanssani sekä keskustelemaan turvallisuusasioiden organisoinnista Jasmiinissa, liity seuraani lauantaina 5.3.2022 klo 18 kerrostalon A-rapussa, niin käydään vilkaisemassa tiloja yhdessä.


Helsingissä 3.3.2022
Reetta Kuosmanen, Jasmiinin talohallituksen pj