Katutaidetta Alppiruusupuiston kulmalle

Talohallitus kannustaa äänestämään oman lähiympäristön puolesta. Tänä vuonna ehdolla on katutaidetta Alppiruusupuiston kulmalle. Äänestysaika on 6.10.2021 - 28.10.2021. Äänestää voit osoitteessa https://omastadi.hel.fi/

 

Katutaidetta Alppiruusupuiston kulmalle


Alue    Läntinen

Teema    Kulttuuri - Julkinen taide

Budjetti    56 000 €


Uusi Raide-Jokeri tulee kulkemaan Huopalahden asema-alueen ali Eliel Saarisen tietä Haagan Alppiruusupuiston ohi. Alkukesästä kukkivat alppiruusut houkuttelevat vierailijoita ympäri maailmaa ihailemaan satumaisen puiston kukkaloistoa. Rakennustöiden myötä alueen paljaat betoniseinät ovat lisääntyneet. Monille paikoille aseman alikulusta, betonisista tukipylväistä, muureista ja betoniaidoista sopisi Alppiruusuaiheinen muraali. Alppiruusu- tai kukka-aiheinen teos sopisi saumattomasti yhteen Haagan maineen kanssa puistomaisena kaupunginosana sekä toisi tuulahduksen jokaiseen vuodenaikaan Haagan mäntymetsiköiden raikkaudesta ja suopursuilta tuoksuvasta Alppiruusupuistosta.


Taideteos yhdistäisi uusia ja vanhoja asema-alueen seinäpintoja yhteen vahvistaen alueen identiteettiä. Katutaideteoksin koristeltu asema-alue ja kulku Alppiruusupuistoon toisivat Raidejokerimatkalaisille, ohikulkijoille ja Alppiruusupuiston vierailijoille silmäniloa vuoden ympäri. Taide piristäisi ankeaa asema-alueen alikulkua ja toisi lisää näkyvyyttä yhdelle Helsingin seudun huippunähtävyyksistä pidentäen puiston kukinta aikaa ympärivuotiseksi ja luoden saumattoman kaupunki-puisto-yhteyden, mistä Helsinki on niin tunnettu.

Rahoituksella palkataan suunnitelija(t) ja taiteilija(t) teokselle sekä rahoitetaan lupaprosessit, materiaalit sekä toteutus, johon kuuluu pintojen esikäsittely, liikennejärjestelyt sekä mahdolliset nostinjärjestelyt. Kuvissa esimerkkejä pinnoista, jotka sopisivat katutaiteelle. Sopivat paikat tarkentuvat myöhemmin neuvotteluissa kaupungin kanssa.