Kohde

HASO/Pallas, Plazankuja 3. Kuva: Sara Huhtinen

Plazankuja 3

Plazankuja 3 (Pallas) on marraskuussa 2009 valmistunut kuuden rapun viisikerroksinen talo, jossa on 93 asuntoa. Tontin keskellä on iso piha, jonka vaahterat ja koristeallas ovat tontilla aikaisemmin olleen eläinlääketieteellisen korkeakoulun ajalta. Koristeallas on suojeltu. 

Lue lisää kohteesta

Ajankohtaista

Uusi asiakaspalvelukanava Hason asukkaille

[ Haso tiedottaa ]

Jo käytössä olevan huollon vikailmoituksen lisäksi sähköinen asiakaspalvelukanava avautuu nyt myös isännöinnin suuntaan.

Hason hallituksen asukasjäsenten vaalit 2024

[ Haso tiedottaa ]

Hason hallituksen asukasjäsenten ehdokasasettelu on päättynyt. Ehdolle asettui 14 asukaskokouksen nimeämää henkilöä. Tutustu ehdokkaisiin haso.fi-sivulla.

Kohde

Plazankuja 3 (Pallas) on marraskuussa 2009 valmistunut kuuden rapun viisikerroksinen talo, jossa on 93 asuntoa. Tontin keskellä on iso piha, jonka vaahterat ja koristeallas ovat tontilla aikaisemmin olleen eläinlääketieteellisen korkeakoulun ajalta. Koristeallas on suojeltu. 

Lue lisää kohteesta

Yhteiset tilat

Saunat ja monikäyttötilat

Pallaksessa on 4 kattosaunaa ja näiden tilojen yhteydessä 2 monikäyttötilaa.

 

Kertavaraukset yksityistilaisuuksiin

Monikäyttötiloja ja saunoja voi varata kertaluontoisesti asukkaiden omiin tilaisuuksiin (esim. perhejuhlat). Katso tarkemmat kuvaukset eri tiloista niiden omilta alisivuilta (linkit vasemman laidan sivupalkissa).

Pikaohje: TOIMI NÄIN

  1. Tarkista haluamasi ajankohdan saatavuus varauskalenterista kunkin tilan omalta esittelysivulta.

  2. Ilmoita asukastoimikunnan tilavarauksista vastaavalle jäsenelle (Aino Kolehmainen) varaustoiveesi: pvm, kellonaika, tila, mahdollinen saunan lämmitys, huoneiston nro.

  3. Lyhyt tutustumiskäynti tiloissa on mahdollinen erikseen sopimalla.

  4. Maksa tilavuokra etukäteen HASOn tilille Nordea FI79 1660 3001 1989 05 NDEAFIHH. Ks. hinnasto alempana.

  5. Maksuun ehdottomasti viesti "Haso Plazankuja 3 saunatilavuokra", jotta tuotot kirjautuvat talon hyväksi.

  6. Lunasta avain maksutositetta ja käteispanttia (50€) vastaan. Sovi avaimen luovutuksesta jonkun avaimenhaltijoista kanssa ja esitä tosite etukäteen (esim. verkkopankin tosite sähköpostitse) tai avainta noutaessasi (perinteinen paperikuitti tms).

  7. Juhli. Tila on käytettävissä klo 22.00 asti. Noudata annettuja ohjeita, pidä paikat siisteinä ja vältä häiriötä.

  8. Siivoa tilat. Jos haluat lykätä siivousta seuraavaan aamuun, sovi siitä etukäteen koska muitakin varauksia voi olla.

  9. Palauta avain sovitulla tavalla. Saat pantin takaisin, kun tila on siisti ja varusteet ehjät jne.

Hinnasto

Käteispantti 50 €, palautetaan jos tila asianmukaisesti siivottu, irtaimisto ehjä jne.

E-monitoimitila 20 € / kerta

B-monitoimitila 10 € / kerta

Lisämaksu B/E-saunaosaston käytöstä 10 €

C- tai D-sauna, kertavuoro 10 €

Tarkemmat ohjeet

Varaukset

Eri tilojen varaustilanteen näkee niiden omista varauskalentereista kunkin tilan omalta esittelysivulta. Tilavaraukset toistaiseksi hallituksen jäsen Aino Kolehmainen (F 81) sähköpostitse tai puhelimitse (yhteystiedot ilmoitustauluilla). Varaaminen omatoimisesti netissä ei toistaiseksi ole mahdollista.

Varaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin, varsinkin jos haluaa saunan lämpimäksi. Asukastoimikunnan edustaja tilaa saunan lämmityksen huoltoyhtiöltä, joten lyhyellä varoitusajalla lämmitys ei onnistu.

Käyttöaika

Maksu koskee yhtä käyttökertaa. Varauspäivänä tila on käytettävissä klo 07.00 - 22.00.

Myös lyhyemmän ajan saa varata, mutta hinta on sama. Myös saunan lämmitysmaksu on vakio riippumatta ajasta.

Maksut

Ks. hinnasto ylempänä.

Tilavuokra suoritetaan etukäteen HASO:n tilille Nordea FI79 1660 3001 1989 05

Maksuun ehdottomasti viesti "Haso Plazankuja 3 saunatilavuokra", jotta tuotot varmasti kirjautuvat talon hyväksi.

Jo maksettuja tilavuokria ei palauteta vaikka varaus peruuntuisikin. Jo maksetun maksun voi tässä tapauksessa kuitenkin käyttää myöhempään varaukseen.

Tilaan pääsy

E-monitoimitilaan pääsee vain erillisellä avaimella. Avaimia on saatavilla talohallituksen valtuuttamilta avaimenhaltijoilta joiden yhteystiedot on ilmoitustauluilla.

B-, C-, D- ja E-saunaosastoihin pääsee emännänavaimella varatun saunavuoron aikana.

Ovissa on kuitenkin aikalukko, jolla kontrolloidaan sisäänpääsyä, joten ennakkovaraus on välttämätön.

Esitä maksutosite avaimenhaltijalle etukäteen (esim. verkkopankin kuitti sähköpostitse) tai avainta noutaessasi (perinteinen paperikuitti).

Esivalmistelut, koristelut ym.

Tiloja voi käydä etukäteen katsastamassa esim. koristeluiden suunnittelua varten. Avaimen voi saada tätä varten lyhytaikaiseen lainaan. Tiloihin tutustuminen tarkoittaa lyhyttä pistäytymistä eikä sisällä tavaroiden varastointia, ohjelmanumeroiden harjoittelua tai muuta tilan varsinaista käyttöä.

Avaimen voi lunastaa jo varauspäivää edeltävänä päivänä esivalmisteluja varten, jos tila on tyhjillään. Tavaroita, ruokia ym. on siis lupa varastoida jo edellisestä illasta alkaen samaan hintaan. Jos haluat pidemmän valmisteluajan, vuokraa tila myös edelliseksi päiväksi.

Jos havaitset tiloissa vikoja, rikkinäisiä laitteita tai kalusteita tms., ilmoita niistä välittömästi talohallitukselle/avaimenhaltijalle, jotta viat voidaan korjata ja jotta vikoja ei lasketa sinun syyksesi.

Loppusiivous ja avainten palautus

Loppusiivous suoritetaan samana päivänä, ellei erikseen muuta ole sovittu. JOS tila on vapaa seuraavana päivänä, loppusiivouksen voi sopia avaimenhaltijan kanssa suoritettavaksi vasta seuraavana aamuna. Jos tila on varattu seuraavana päivänä, siivouksen lykkäämisestä aamuun pitää sopia seuraavan varaajan kanssa etukäteen.

Sovi avainten palautuksesta avaimenhaltijan kanssa avainta noutaessasi.

Avaimenhaltija tekee loppukatselmuksen tiloihin avaimen palautuksen yhteydessä.

Käteispantin 50€ saat takaisin, kunhan tila on siisti, irtaimisto ehjänä ja tallella jne.

Yli jääneitä tarjottavia (kahvia, suodatinpaperia, mehutiivisteitä, ketsuppia tms.) voi halutessaan jättää seuraavien käyttöön. Pilaantuvia elintarvikkeita ei saa jättää tiloihin.

Käyttäjän oikeudet ja velvollisuudet

Vuokraajalla on käyttöoikeus tilaan ja sen varusteisiin käyttöaikana. Tilavuokra kattaa tilan normaalin käytön aiheuttamat kustannukset ja kulumisen.

Edellytämme kotirauhan kunnioittamista ja huomaavaisuutta muita asukkaita kohtaan:

  • Vältä äänekästä kulkua porraskäytävässä

  • Älä jätä ulko-ovia auki, vieraat on noudettava alaovelta

  • Asukkaiden saunavuoroja E-saunassa ei saa häiritä

  • Melutason on pysyttävä samoissa rajoissa kuin omassa asunnossasi järjestettävien juhlien. Tilojen äänieristys ei ole normaalia asuntoa parempi. E-tilan parvekkeelta äänet kantautuvat hyvin voimakkaasti kadulle, joten siellä melutasoa on tarkkailtava erityisen tarkasti.

  • Parvekkeelta ei saa heittää kadulle tupakantumppeja yms. roskia.

Tilaa ei saa vuokrata edelleen tai muutenkaan luovuttaa kokonaan ulkopuolisten käyttöön. Tila on tarkoitettu vain asukkaiden järjestämiin vapaa-ajan tilaisuuksiin (perhejuhlat, illanvietot ym.).

Vuokraaja on velvollinen siivoamaan jälkensä tilaisuuden päätyttyä. Siivousvälineet normaaliin perussiistimiseen löytyvät keittiön komerosta.

Tilan epäsiistiksi jättäminen, irtaimiston vauriot tai hävikki, järjestyshäiriöt tai muu käyttösääntöjen rikkominen voi johtaa vuokrauskieltoon. Vuokraajan aiheuttamat ylimääräiset kustannukset (siivous, vaurioiden korjaus, kadonneen irtaimiston korvaus tms.) peritään käteispantista.

Näistä säännöistä

Yhteistilojen pelisäännöistä ja vuokrahinnastosta sovitaan vuosittaisissa asukaskokouksissa. Käytännön tasolla toimintaa koordinoi talohallitus, ts. hoitaa juoksevia asioita, hallinnoi avaimia, tarkastaa tilojen kunnon ja antaa asukkaille ohjeistusta. Ehdotukset hankinnoista, vuokrahinnoista jne. voi esittää talohallitukselle.

Varaustilanteen voi tarkistaa: aino.kolehmainen54@gmail.com 

Yhteystiedot

Plazankuja 3

Plazankuja 3
00580
Helsinki

Huoltoyhtiö

Alltime Suomi Oy
Suovatie 2
01660
Vantaa
010 583 7070
Puhelun hinta paikallis- tai matkapuhelinverkosta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv. 24 %)

Isännöitsijätoimisto

Retta Services
Valimotie 9-11
00380
Helsinki
010 228 9000