Asukaskokouksessa päätettiin, että asukastoimikunta luo kyselyn talon facebooksivuille ja nettiin, josko halukkuutta seuraaviin tehtäviin löytyisi (viestin lopussa infopakettia edellytyksistä tehtäviin pääsemiseksi). Ilmoittautumis aikaraja SU 10.12.2023:

  • Ehdokkaan nimeäminen Hason hallituksen asukasjäseneksi tammikuun vaaleja varten (jos tulet valituksi vaaleissa ja valintaprosessissa, on toimikausi 2 vuotta ja toimikausi alkaa kevätkesän kynnyksellä 2024)
  • Kohteen Vienankatu 1 talouden ja hallinnon valvojan valinta ajalle 1.1.2024 – 31.12.2024

Lue lisätietoa klikkaamalla tästä.

 

Jos olet kiinnostunut jommastakummasta tehtävästä, lähetä meille sähköpostia: vienankatu1@gmail.com kiinnostuksesta tehtävään viimeistään SU 10.12.2023. Viestiin mukaan esittely itsestäsi, yhteystietosi, kerro myös minkä tyyppistä kokemusta sinulla hakemaasi tehtävään on. Asukastoimikunta päättää ehdokkaat tehtävään kohteemme osalta ja ilmoittaa ehdokkaat HASOlle marraskuun 2023 loppuun mennessä.

____________________________________________________________

Asukasjäsen, lyhyt infopaketti:

Hason hallituksen jäsenenä asumisoikeuden haltija toimii luottamustehtävässä koko yhtiön hyväksi ja on tuossa vastuullisessa roolissa tekemässä tärkeitä päätöksiä.

Ehdokkaan tulee olla:

  • Ehdokkaiksi voivat asettua vain asukaskokousten tai asukaskokousten valtuuttamien asukastoimikuntien valitsemat ehdokkaat. Henkilö ei siis voi itse asettua ehdolle, vaan päätöksen tulee olla kohteen asukkaiden tekemä.
  • Hason kohteessa asuva asumisoikeuden haltija. Ehdokkaan ei tarvitse toimia puheenjohtajana, mutta hänen tulee olla asumisoikeuden haltija. 
  • Pätevyydeltään sopiva. Kaupunginhallitus edellyttää tytäryhteisöjensä hallituksen jäseniltä kollektiivina tiettyjä osaamis- ja pätevyysvaatimuksia. Helsingin Asumisoikeus Oy:tä koskevat yhteiset osaamisvaatimukset kaupungin omistajastrategiassa: Kuntalain ja konserniohjeen mukaiset hallitusosaamisvaatimukset (mm. yhteisön toimialan edellyttämä riittävä talouden ja liiketoiminnan asiantuntemus)  
    Kiinteistöliiketoiminnan ja -markkinoiden tuntemus 
    Kiinteistöjuridiikan (ml. yhteishallinto) tuntemus 
    Digitalisaation hyödyntäminen
  • Huomioi että tehtävä on vaativa, kokouksia on vuositasolla paljon.

Kohteen talouden ja hallinnon valvoja, lyhyt infopaketti:

Valvojalla on sama oikeus saada tietoja kohteen taloudesta ja hallinnosta kuin yhtiöntilintarkastajalla. Valvojalla on samanlainen salassapitovelvollisuus ja vahingonkorvausvastuu kuin yhtiön tilintarkastajalla. Valvojalta edellytetään tehtävän vaatimaa ammatillista pätevyyttä. Valvojan on annettava kertomuksensa tehtävänsä suorittamisesta asukaskokoukselle. Kertomus on annettava tiedoksi myös Helsingin Asumisoikeus Oy:lle.