HASO Postimies sisäpihan puolelta maaliskuussa 2022. Kuva: Helsingin kaupungin Asuntotuotanto.

Haso Postimies on 81 asunnon kerrostalokohde Pohjois-Pasilassa Postipuiston uudella asuinalueella Keskuspuiston läheisyydessä.

Postipuisto

Postipuisto on uusi ja kehittyvä asuinalue Pohjois-Pasilassa. Lähellä on Keskuspuiston luonto ja runsaat palvelut Mall of Triplan kauppakeskuksessa. Liikenneyhteyksistä huolehtivat bussilinjat 63, 56 ja 23 sekä junat Käpylän juna-asemalla vartin kävelynmatkan päässä. Alueen julkisen liikenteen yhteydet ja lähipalvelut paranevat tulevaisuudessa, kun alueelle on suunnitteilla myös raitiotieyhteys. 

Postimies

Postimies valmistui keväällä vuonna 2022 ja kerrostalossa on 81 asuntoa viidessä kerroksessa. Asunnot ovat rakennettu esteettömiksi. Postimies-kiinteistössä on yksiöitä, kaksioita, kolmioita, nelihuoneisia ja viisihuoneisia asuntoja. Asunnoissa on lasitettu parveke ja/tai ranskalainen parveke, muutamissa on oma sauna.

Postimies-kiinteistössä on yhteistiloja sauna, pesula, kerhohuone, ulkoiluvälinevarastot ja sisäpihalla lasten leikkialue.

Postimies on rakennettu savuttomaksi. Tupakointi on kielletty asunnoissa, parvekkeilla, yhteistiloissa sekä piha-alueella lukuun ottamatta mahdollista erikseen osoitettua tupakkapaikkaa.

Autopaikat sijaisevat läheisessä pysäköintitalossa. Paikkoja on yhteensä 39 kpl, joista yksi inva-paikka on piha-alueella. Autopaikat arvottiin kohteen valmistuessa, nyt isännöinti jakaa niitä jonotusperiaatteella.